Uspešno održana obuka o bezbednosti i zdravlju na radu za srednjoškolce u Kruševcu

U cilju podrške dualnom obrazovanju, MPS Integration je u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Rasinskog okruga i Udruženjem za bezbednost i zdravlje na radu Rasinskog okruga, održao predavanje za srednjoškolce završne godine, u prostorijama Regionalne privredne komore u Kruševcu dana 26. marta 2024. godine.

 

Inicijativa je vođena željom da mladima pruži dublje razumevanje značaja bezbednog i zdravog radnog okruženja, kao i da ih osnaži da prepoznaju potencijalne opasnosti i primene odgovarajuće mere zaštite na radu.

Odziv srednjoškolaca bio je izuzetno dobar, ukupno je prisustvovalo 57 učenika završnih razreda iz tri škole: Politehnička škola Milutin Milanković Kruševac (smer geodezija i građevinarstvo), Prva tehnička škola Kruševac (smer mašinstvo i obrada metala), Hemijsko – tehnološka škola Kruševac.

 

Tokom predavanja, obuhvatili smo teme:

Bezbednost i zdravlje na radu: Razumevanje važnosti preventivnih mera i pravilnog postupanja u radnom okruženju.
Osnovi zaštite od požara: Identifikacija požarnih rizika i pravilno reagovanje u slučaju požara.
Bezbednost na gradilištu: Upoznavanje sa specifičnim bezbednosnim procedurama i merama na gradilištima.

Naši predavači, Darko Stevančević, HSE & Fire Prevention Manager MPS Integration i Tijana Bošković HSE and Fire Protection Specialist MPS Integration, održali su zanimljiva i korisna predavanja.

 

Pored teorijskih informacija, učesnicima su pružene praktične vežbe i studije slučaja, što im je omogućilo da bolje razumeju primenjene bezbednosne strategije u realnim situacijama.

Saradnja između obrazovnih institucija i privrede doprinosi jačanju veza između teorije i prakse, što će u krajnjem doprineti obrazovanju kvalitetnih kadrova spremnih za izazove tržišta rada. Verujemo da su inicijative ovakvog tipa ključne za stvaranje sigurnijeg i zdravijeg radnog okruženja za buduće generacije radnika.

Hvala vam svima koji ste doprineli uspehu ovog događaja, nastavimo i dalje zajedno!